8. Eindredacteur van Stepnet

Op de Stepnet-site kon je tot 2008 actuele en aansprekende praktische opdrachten vinden voor bijna alle tweedefasevakken. Stepnet was een project van ThiemeMeulenhoff, gebaseerd op ‘web based learning’. Het gebruik van Stepnet was gratis voor docenten en leerlingen.

De website bestaat nog steeds. Er worden echter geen nieuwe opdrachten meer geplaatst. Maar 't was (en is?) wel een mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking en een streven naar goed en geinspireerd onderwijs dat aansluit bij actuele thema's.

Ik heb samen met C. met veel plezier jarenlang aan de eindredactie meegewerkt. Waarschijnlijk liep Stepnet te ver voor de troepen uit. Het was een prima concept dat geresulteerd heeft in een grote verzameling actueel lesmateriaal voor alle tweedefase vakken... De actualiteit is natuurlijk nu weg, maar och... sommige dingen komen toch steeds weer terug, dus wie weet... Je moet maar 's kijken...

Opbrengsten

  • Een goed concept, goede ICT-middelen en de samenwerking tussen verschillende soorten mensen kan mooie dingen opleveren.
  • Als je hoogwaardig lesmateriaal wil maken bij actuele thema's dan zul je daar in moeten willen investeren. Dat is veel werk, het kan best, maar die dingen komen 'echt niet' zomaar uit de lucht vallen.
  • Mooie dingen, zinvolle en nuttige initatieven verdwijnen soms toch. Andere onzinnige initiatieven blijven maar doormodderen. Kies voor kwaliteit... en niet voor bagger.
  • Zelfs professionele docenten/ontwikkelaars schrijven de raarste dingen! Eindredactie is noodzakelijk!

©2004-2024 Wiskundeleraar - login