DWO-nieuwsbrief augustus 2016

Beste DWO abonnees,
In deze nieuwsbrief geven we u informatie over de laatste ontwikkelingen.
DWO 2.0 Op maandag 8 augustus is de DWO vervangen dooreen nieuwe versie waarin het registratiesysteem ingrijpend is veranderd: het biedt meer mogelijkheden voor het beheer van docenten, klassen en leerlingen.

Omdat docenten en schooladmin (nog) in een Java omgeving werken, is het essentieel dat de nieuwste versie van Java is geïnstalleerd.


Wat is er nieuw in DWO 2?
 • Het is nu mogelijk om leerlingen in meerdere klassen te zetten of te laten plaatsnemen (denk aan groepjes binnen een klas die u extra oefenmateriaal wilt geven)
 • Er kunnen meerdere docenten aan een klas worden toegevoegd die dan ook het beheer over een klas hebben.
 • Als docent kunt u meerdere leerlingen in een klas selecteren en tegelijk (als groep) aan een van uw andere klas(sen) toevoegen of verplaatsen (naar een hogere klas aan het eind van het jaar) of verwijderen.
 • Docenten kunnen een klas van een klassleutel voorzien, zodat leerlingen zich niet zomaar bij elke klas kunnen aanmelden. Er zijn nu twee soorten leerlingaccounts:
  • een single-school leerlingaccount die door de school wordt gemaakt en volledig door de school wordt beheerd (en kan dus ook volledig worden verwijderd)
  • een leerlingaccount die de leerling zelf maakt en waarover de leerling zelf zeggenschap heeft. Dit account kan aan een school verbonden worden, maar kan ook los van een school worden gebruikt. De school heeft niet het recht om dit account te wissen, maar kan het wel verwijderen uit school.
 • De rollen voor schooladmin en docent zijn beter gescheiden:
  • Ingelogd als schooladmin bent u geen docent en kunt u bijvoorbeeld geen modules klaarzetten voor uw eigen klassen. Ingelogd als docent kunt u bijvoorbeeld geen leerling-accounts van school verwijderen ingelogd als schooladmin kan dat wel).
  • Meerdere inlogmogelijkheden per account (voor docenten, leerlingen en schooladmin) Een account kan geschikt gemaakt worden voor meerdere rollen/inlogmogelijkheden (bijvoorbeeld, u kunt zowel docent als schooladmin zijn). Via de knop ‘mijn account’ kan van rol gewisseld worden. Via ‘mijn account’ kunnen ook nieuwe rollen/inlogmogelijkheden toegevoegd worden aan een account. Het is zelfs mogelijk om één account te koppelen aan meerdere scholen.
   NB. Bestaande schooladmin-accounts krijgen automatisch ook een inlogmogelijkheid als docent.
 • Leerlingen kunnen hun account aanpassen in de HTML5-DWO, ze kunnen hier wisselen van klas (er worden dan andere modules zichtbaar) en zich ook aanmelden voor een nieuwe klas. Wanneer die klas voorzien is van een klassleutel, kan dit niet zonder die sleutel.
 • Het is mogelijk voor gebruikers die hun wachtwoord kwijt zijn, om zelf een nieuw wachtwoord te maken.

Alles is verwerkt in de nieuwe basishandleiding die op www.dwo.nl te vinden is.


Vragen en opmerkingen

Wij blijven bereikbaar voor vragen en opmerkingen via wisweb@fi.uu.nl en het
contactformulier en forum op www.dwo.nl.
Willen uw collega’s deze nieuwsbrief ook graag ontvangen? Stuur even een mailtje naar
wisweb@fi.uu.nl en we voegen ze toe aan de verzendlijst.
Het DWO team wenst u een fijne zomervakantie

©2004-2018 Wiskundeleraar - login