1. Eerste stappen

Ik zal 's gaan documenteren wat ik nu allemaal zo doen met de mobiele versies van de websites.


Start

Je kunt natuurlijk proberen om je website zo te maken dat je ook met een smartphone de zaak kan bekijken. Dat kan. 't Is niet erg fraai, maar misschien wel handig om even snel wat dingen te raadplegen. Op een vergadering bijvoorbeeld. Dan heb je wat te doen...

q7581img1.gif

Erg handig is dat niet. Voordat je er erg in hebt kun je je hele website aan gaan passen. Dat ga ik niet doen. Ik ga nog proberen de 'verschillende pagina's' dan wel zo te maken dat ze op een mobiel goed te bekijken zijn. Dat is sowieso natuurlijk wel een soort van handig, maar daar stop ik dan toch wel ergens... Je kunt niet alles willen.


Een beter plan

Veel beter is het natuurlijk om dan maar echt iets nieuw te maken. Dat geeft meteen dan de gelegenheid om 's goed na te denken wat je nu 'wel' of 'niet' met je website wilt als je een smartphone gebruikt.

q7581img2.gif

Het is alleen nog een startpagina en een pagina met niks, maar je moet ergens beginnen.


Inlogscherm

q7581img3.gif

De 'website op je mobiel' had in ieder geval een inlogschermpje nodig. Dat lijkt simpel en dat is het ook, maar ik heb er toch een beetje mee zitten klunzen. Uiteindelijk lijkt het te werken.

Je moet natuurlijk eerst vaststellen of je te maken hebt met een mobiel apparaat. Zo ja, het inlogscherm starten en na inloggen naar de goede pagina gaan.

Het probleem is dat ik niet alleen in wil kunnen loggen maar dat ik ook mijn Login en Password wilt kunnen bewaren, zo dat je niet steeds opnieuw moet inloggen.

Dat werkt 'meestal' wel, maar soms doet ie raar...

Ik beschouw het maar als een eerste oefening. Ik maak gebruik van jQuery Mobile. Met de Quick Start Guide en de vele voorbeelden moet ik daar wel uit kunnen komen, zou je denken...

Het idee is om helemaal van 'niks' de mobiele versie op te bouwen. Ik ben erg benieuwd of dat gaat werken. Het koppelen aan de informatie in de database lijkt me geen probleem. Ik kan dan de inhoud 'aansturen' met de website en verder moet ik maar 's zien.

Ik vind het mooi.

Smartphone detecteren

©2004-2020 Wiskundeleraar - login