3. Verder prutselen

Als je naar wiskundeleraar.nl gaat dan kan je kiezen uit verschillende ingangen. Er is een 'normale website', 'een iPadversie van de samenvatting', 'een versie voor de smartphone' en een verwijzing naar mijn 'persoonlijke website':

q7615img1.gif

De smartphoneversie begint zo langzamerhand vorm en inhoud te krijgen. Je kunt er met de meeste smartphones de samenvattingen vinden van de wiskunde van mijn klassen van dit jaar. Dat ziet er dan zo uit op zo'n apparaat:

q7615img2.gif

De kunst is om de inhoud op de goede manier er in te krijgen. Dat is dan (zo als al eerder gemeld) een soort van truuk. Eigenlijk bestaat de hele 'samenvatting' uit één pagina die in staat is om alle informatie uit de database op een fatsoenlijke manier op het scherm te krijgen. De navigatie is simpel en voordat je er erg in hebt heb je een mobiele versie van de samenvatting.

Voor mezelf heb ik ook een mobiele versie voor de werkruimten en de leesmap. De functionaliteiten zijn nog beperkt, maar ik kan met mijn iPhone in ieder geval de verschillende pagina's en documenten uit de werkruimten raadplegen. De leesmap gebruik ik dan om artikelen te lezen op mijn iPhone. Wonderlijk genoeg gaat het dat heel goed.

De volgende stap zou kunnen zijn om de functionaliteiten van de werkruimten (zie eventueel) ook geschikt/bruikbaar te maken voor de mobiele versie. Dan wordt het toch wel weer ingewikkelder. Opdrachten maken, bestanden uploaden, feedback geven, ...

We kijken wel hoe 't verder gaat...

©2004-2020 Wiskundeleraar - login