wat is er nieuw in DWO?

De DWO is ontwikkeld met de gedachte dat goed digitaal onderwijs altijd en overal voor iedereen beschikbaar moet zijn, onafhankelijk van het besturingssysteem dat wordt gebruikt. Daarom is voor leerlingen een versie beschikbaar die geen installatie vereist en die in alle moderne browsers en op alle apparaten (computer, tablet, smartphone) werkt.

Oorspronkelijk is de DWO een Java-gebaseerde omgeving. Vanaf september 2015 bieden we een Java-vrije afspeelomgeving voor de modules, zodat leerlingen geen Java meer nodig hebben om de DWO te kunnen gebruiken. Voor de overige functionaliteiten van de DWO, zoals klassenbeheer, inzien van leerlingwerk door docenten en de auteursomgeving, is voorlopig nog wel een Java-versie nodig, te bereiken via www.dwo.nl/docent.

De DWO wordt ontwikkeld door een team van wetenschappelijk programmeurs, onderwijsontwikkelaars, onderzoekers en docenten. Deze mix van specialisten maakt het mogelijk ontwikkelingen op het gebied van software, didactische inzichten en het wiskundecurriculum in Nederland op verantwoorde wijze te verwerken in de DWO.

Docenten met een schoolabonnement kunnen, naast de faciliteiten voor klassenbeheer en het inzien van leerlingwerk, ook gebruik maken van de DWO-auteursomgeving. Hiermee kunnen zij de DWO-modules die door het Freudenthal Instituut worden aangeboden naar eigen inzicht aanpassen of zelfs volledig nieuwe modules ontwerpen. Zo kan elke docent de DWO gebruiken met materiaal dat optimaal geschikt is voor de leerlingen in zijn/haar klassen.

©2004-2018 W.v.Ravenstein