Actueel
Archief
Culinair
Didactiek
Documentatie
Etalage
Formules
Fotoboeken
Functies
Geschiedenis
ICT
ICTauteur
Laatste nieuws
Lesmateriaal
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontspanning
Persoonlijk
Probleemaanpak
Proeftuin
Puzzels
Rekenen
Rekenmachines
Ruimtemeetkunde
Schoolwiskunde
Snippers
Systeem
Taal van de wiskunde
Vergelijkingen
Verhalen
WisFaq
WisKast
Cubase 10 upgrade

Ik heb maar 's een upgrade van CUBASE aangeschaft De aankoop liep gesmeerd, maar het installeren ging niet helemaal vanzelf.

In eerste instantie start de nieuwe versie helemaal niet op. Ik krijg steeds een foutmelding. Uiteindelijk heb ik de hele iMac maar schoongeveegd. Mojave opnieuw geinstalleerd. Cubase 8 geinstalleerd, Absolute 2 geinstalleerd en de upgrade naar Cubase 10 uitgevoerd. Het programma start op. De juist instellingen ingevoerd en dat zier er dan voor de UR242 zo uit:

Uiteindelijk zit ziet het er zo uit:

q14588img1.gif

q14588img2.gif

q14588img3.gif

Dat ziet er hetzelfde uit als in Cubase 8. Alles werkt met uitzonderling van het opnemen van een audiotrxck. Dat wil maar niet lukken. Het afspelen is geen probleem, maar opnemen? Ik heb hoog gesprongen, laag gesprongen... Ik heb er nog 's een nachtje over geslapen. Ik heb zelfs nog 's ernstig nagedacht... maar werken ho maar....

q14588img4.gif

Ik heb van alles geprobeerd, maar ik kon niks vinden. Totdat uiteindelijk...

q14588img5.gif

Je moet die microfoon niet al te letterlijk nemen. Het gaat om invoer. Het toevoegen vsn Cubase 10 in het lijstje privacy is de oplossing.


OK so I figured out my issue by searching forever online....Mojave sees soundcard inputs as 'microphones' for some reason, so you need to go into Security & Privacy and allow Cubase to access your microphone...fixed my issue ! hope it helps someone else...
bron: Steinberg Forum

©2004-2024 W.v.Ravenstein