Actueel
Archief
Culinair
Didactiek
Documentatie
Etalage
Formules
Fotoboeken
Functies
Geschiedenis
ICT
ICTauteur
Laatste nieuws
Lesmateriaal
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontspanning
Persoonlijk
Probleemaanpak
Proeftuin
Puzzels
Rekenen
Rekenmachines
Ruimtemeetkunde
Schoolwiskunde
Snippers
Systeem
Taal van de wiskunde
Vergelijkingen
Verhalen
WisFaq
WisKast
Kernteamjaar1

"An undefined problem has an infinite number of solutions."
Robert A. Humphrey

Met de website kernteamjaar1.nl heb ik geprobeerd het werk van het 'kernteam van jaar 1' van de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam te ondersteunen.

Op 1 juni 2007 ben ik daar definitief mee gestopt. 't Zou nog interessant kunnen zijn de 'geleerde lessen' bij het ontwikkelen, onderhouden en sluiten van de website uit de doeken doen, dus zeg maar opkomst en ondergang van een website.

Met name de webapplicatie waarbij de verschillende studenten van verschillende vakken uit verschillende regio's zo slim mogelijk over de groepen werden verdeeld was een fraai staaltje van een hoogwaardige ICT-toepassing en een mooi voorbeeld hoe samenwerking kan leiden tot het oplossen van een probleem met ICT.

Dat er het eerste jaar zonder de website weer lange rijen bij het bedrijfsbureau stonden met studenten die het ook allemaal niet wisten was dan toch wel een beetje jammer. 't Was gewoon weer de gewone chaos aan het begin van het jaar als in de tijd voor de website. Maar wegens gebrek aan belangstelling opgeheven, zullen we maar zeggen. Jammer, maar helaas!

©2004-2024 W.v.Ravenstein