Actueel
Archief
Culinair
Didactiek
Documentatie
Etalage
Formules
Fotoboeken
Functies
Geschiedenis
ICT
ICTauteur
Laatste nieuws
Lesmateriaal
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontspanning
Persoonlijk
Probleemaanpak
Proeftuin
Puzzels
Rekenen
Rekenmachines
Ruimtemeetkunde
Schoolwiskunde
Snippers
Systeem
Taal van de wiskunde
Vergelijkingen
Verhalen
WisFaq
WisKast
Spelen met het smartboard

Een aardige bijkomstigheid van de verhuizing van lerarenopleiding van de Wijnhaven naar 't Museumpark is dat ik tegenwoordig meestal de beschikking heb over een smartboard tijdens de werkcollege's. Ik ben daar wel blij mee. Voorheen was ik al blij met een whiteboard en overheadprojector.

Ik weet niet precies hoe het zit maar eerst kon ik wel 'schrijven' op het smartboard bij een powerpointpresentaties maar de laatste tijd lijkt toch weer lastig. Nu is het niet zo moeilijk om zo'n powerpoint in een notebook te zetten dus dat is dan misschien ook wel zo handig.

Als je tijdens zo'n werkcollege aantekeningen maakt en je laat de wijzingen aan het eind van de presentatie opslaan dan kan je thuis nog 's kijken wat je allemaal zo hebt zitten prutsen. Meestal is dat erg 'schokkend' en kan je dat maar beter niet aan de buitenwereld laten zien. Maar de laatste keer bij Functies van meer variabelen viel dat toch erg mee...

q3611img1.gif

Ik geloof dat ik hier (in principe) de essentie wel goed heb geillustreerd. Ik heb zo'n uitwerking natuurlijk ook wel digitaal op Antwoord staan. Maar het 'opbouwen' is natuurlijk veel beter dan zo 'floep' de complete uitwerking te geven. Zo werkt dat natuurlijk niet...

Bij het uitwerken van het voorbeeld van opgave 7 zijn de kleurtjes wel handig. Je kunt ook zien dat dit eigenlijk de 'oude' powerpointpresentaties was. Het is nog best lastig om zoiets zo op te bouwen dat de grote lijn helder blijft maar ook de details zichtbaar worden.

q3612img1.gif

't Viel me trouwens niet tegen om zelfs zonder 'voorgedrukt' formulewerk een uitwerking op het smartboard te 'toveren'. Je moet zoiets dan wel in je hoofd hebben natuurlijk. Maar ja, als je zo'n vak vaak geeft moet dat kunnen.

q3610img1.gif

Ik had beloofd dat ik het thuis zou laten zien en gewaarschuwd dat als ik volgende week niet ben dit... nou ja geintje. Erg verschil met de uitwerking op Via het andere punt... heb ik niet kunnen ontdekken...

Nou ja... experiment geslaagd. Ik moet die notebook-dingen voor het smartboard toch maar 's proberen intensiever te gaan gebruiken. Het is best grappig. Daarnaast blijft het zo'n leuk vak om te geven.

©2004-2024 W.v.Ravenstein